Je že čas, da zamenjamo ogrevalno napravo?

V zadnjih desetih do petnajstih letih se je področje ogrevanja izjemno razvilo. Razvoj je bil usmerjen predvsem k zmanjšanju porabe goriva in s tem manjšim stroškom za ogrevanje ter seveda tudi k skladnosti z vedno strožjimi ekološkimi zahtevami.

PREBERI VEČ

Princip delovanja vremensko vodene regulacije

Ni še tako dolgo tega, ko je regulacija ogrevanja večine manjših sistemov delovala brez neposrednega vpliva zunanje temperature. Seveda je to pomenilo, da je kotel deloval pri višji temperaturi, regulacija ogrevanja pa je potekala glede na notranjo temperaturo in to...

PREBERI VEČ

Priprava vode centralnega ogrevanja

Osnovna priprava vode za plinske peči, plinske kotle ter razne kotle centralnega ogrevanja oz. sisteme ogrevanja je mehčanje vode. Mehčanje vode je vezava Ca in Mg ionov in poteka pri pretoku vode skozi plast ionskega izmenjevalca. Ko se ionski izmenjevalec izčrpa, se regenerira z raztopino...

PREBERI VEČ

Priprava sanitarne ogrevane vode

Za pripravo ogrevane vode v sanitarnih sistemih se dodaja inhibitor za preprečevanje izločanja vodnega kamna - nastajanja oblog, zmanjšuje pa tudi korozijo na cevnih instalacijah. Njihova učinkovitost je največja do 65oC temperature vode, do 16odH celokupne trdote in pH v območju...

PREBERI VEČ

Kako pogosto prazniti sistem centralnega ogrevanja

Zaradi vzdrževanja ogrevalnega sistema je potrebno občasno iz sistema izpustiti vodo. V času, ko je ogrevalni sistem brez vode pride v kotel, gorilnike in cevno omrežje zrak, ki povzroči na posameznih delih korozijo in rjavenje. Zato naj bi bil čas izpraznjenega sistema tudi v času...

PREBERI VEČ

Nekaj o frekvenčni črpalki

Kar do 90 % potencialnega prihranka energije lahko najdemo v sistemih za distribucijo ogrevalnega medija v sistemih ogrevanja, če namesto neučinkovitih črpalk z ročno menjavo treh hitrosti uporabimo visoko zmogljive črpalke z zelo nizko porabo električne energije. Ker imajo črpalke...

PREBERI VEČ

NAROČILO NA SERVIS

Želite, da vam opravimo servis ogrevalne naprave?

Izpolnite kontaktno naročilnico in v kratkem vas bomo kontaktirali.

NAROČI SE ZDAJ

NAROČILO ZA VPIS V NAŠO BAZO STRANK

Želite prepustiti skrb za vašo ogrevalno napravo strokovnjaku?

Vpišite se v bazo strank in mi bomo poskrbeli, da vam bo vedno toplo.

VPIŠI SE ZDAJ

KONTAKTNI PODATKI

Telefon: 01 366 63 68

GSM: 041 640 864

Fax: 01 428 98 67

GSM: 041 640 864

E-mail: servis@krstinc.si

01/366-63-68

041/640 864

01/428 98 67

servis@krstinc.si

MNENJA DOSEDANJIH STRANK

“Ključ za uspeh je zadovoljna stranka.”

NASVETI STROKOVNJAKOV

“Prisluhnite strokovnemu mnenju.”

Če se še ogrevate s starim plinskim atmosferskim kotlom, je čas za razmislek o nakupu novega kondenzacijskega plinskega kotla, ki ga odlikujeta velik izkoristek in tiho delovanje. Sodobni sobni regulatorji pa poskrbijo, da je želena temperatura v prostoru kar se da enakomerna.

Tomaž

Večdesetletne izkušnje kažejo, da se izognete nepotrebnim urgentnim popravilom ogrevalne naprave, če se enkrat na leto odločite za njen redni pregled.

Nataša

Predlagam, da občasno preverite tlak vode v ogrevalnem sistemu in ga ob morebitnem prenizkem tlaku dopolnite z vodo. Tlak vode v sistemu centralnega ogrevanja stanovanjske hiše naj bi bil 1,5–1,8 bara. Če se po ceveh sliši šumenje, gre za zrak v sistemu ogrevanja, ki ga v več poskusih odzračite na radiatorjih.

Dejan

Če je vaša plinska naprava namenjena le ogrevanju in ne uporabljate plina v hiši ali stanovanju za druge namene, svetujem, da po končani kurilni sezoni zaprete plinsko pipo pred plinskim števcem. Če kuhate s plinom, zaprite plinsko pipo pred kotlom.

Gašper

Zima 2016/2017 je spet pokazala zobe in velikokrat se je zgodilo, da je bilo razlog izpada ogrevanja, kjer uporabljate kurilno olje, izločanje parafina zaradi nizkih temperatur. Predlagam, da zaščitite cisterno, sesalni priključek na cisterni in oljevod pred mrazom oz. dovolj zgodaj dodate aditiv med kurilno olje v cisterni.

Rok

NAROČILO NA SERVIS
NAROČILO ZA VPIS V BAZO

Kako pogosto vzdržujete ogrevalno napravo?

POTRDI
REZULTATI

letno

55%

na dve leti

28%

več kot dve leti

15%

ne vzdržujem, kličem ob okvari

5%

Napišite svoje mnenje.

Vsako mnenje šteje.

ODDAJ MNENJE

naročilo za vpis v bazo

Baza, kot jo imenujemo, že ta hip vključuje številne naše stranke in z njimi celoten sklop visoko priporočljivih rednih vzdrževanj opreme, ki smo jih v podjetju Krštinc za njih nameščali v različne objekte.

Redno vzdrževanje opreme pa bo tudi vam zagotovilo nemoteno delovanje z maksimalnim izkoristkom kapacitet, manj oziroma nič nevšečnosti, ki se nam rade pripetijo ob najbolj neprimernem času, kot so konci tedna, prazniki ali pa ob nezavidljivih vremenskih razmerah z nizkimi temperaturami.

Redni pregledi pa na drugi strani prinašajo številne prednosti:

  • odpravo morebitnih težav,
  • urejenost naprave,
  • manj prostora za morebitne napake v delovanju in
  • navsezadnje zmanjšanje možnosti nepotrebnih stroškov.

Zato smo šli korak dlje! Prijavite se še danes v našo bazo rednega vzdrževanja naprave.

Poleg vsakoletnih pregledov bomo svojim strankam, vpisanim v bazo rednih letnih pregledov in vzdrževanj, dodatno omogočili tudi najbolj urgentna popravila – vsak dan v tednu!

Tu smo za vas - vedno!

Naročam enkrat letno pregled naprave

Oddaj naročilo

Pošljite sporočilo

Za kakoršnekoli informacije smo vam na voljo preko spodnjega obrazca ali naslednjih telefonskih številk:

Stacionarni telefon: 01 366 63 68
Mobilni telefon: 041 640 864

Polja označena z * je potrebno nujno izpolniti!

pošlji sporočilo