Hibridna toplotna centrala MHG

Preobrat na področju energije jemlje MHG ogrevalna tehnika , kot izziv s svojimi inovacijami in kaže pot razvoju. Nova Hibridna toplotna centrala ThermiPro združuje: hranilnik,toplotno črpalko in plinski kondenzacijski kotel v eni sami kompaktni visoki tehnološki napravi. Centrala ThermiPro s serijsko pripravljenimi priključki za solarno ogrevanje sanitarne vode in podpora ogrevanju. V prihodnosti lahko lastniki objektov starejše gradnje z nizkim energetskim standardom njihovo potrebo po ogrevanju in topli sanitarni vodi pokrivajo z obnovljivimi viri energije.

Preboj za obnovljive vire energije pri sanacijah in obnovah:

MHG predstavlja Hibridno -toplotno centralo ThermiPro

Preobrat na področju energije jemlje MHG ogrevalna tehnika , kot izziv s svojimi inovacijami in kaže pot razvoju. Nova Hibridna toplotna centrala ThermiPro združuje: hranilnik,toplotno črpalko in plinski kondenzacijski kotel v eni sami kompaktni visoki tehnološki napravi. Centrala ThermiPro s serijsko pripravljenimi priključki za solarno ogrevanje sanitarne vode in podpora ogrevanju. V prihodnosti lahko lastniki objektov starejše gradnje z nizkim energetskim standardom njihovo potrebo po ogrevanju in topli sanitarni vodi pokrivajo z obnovljivimi viri energije.

Marsikateri lastnik hiše išče rešitev kako biti neodvisen od oblikovanja cen plina in kurilnega olja. V tem primeru je poleg moderne tehnologije kondenzacije, predvsem toplotna črpalka opcija prihodnosti. Doseči energetsko smiselno maksimalno temperaturo predtoka v starejših gradnjah je nemogoče. Za to, je potrebna kombinacija s še enim izvorom toplote. Do sedaj instalirana sistemska tehnika, sestavljena iz toplotne črpalke, oljnega kotla, plinskega kondenzacijskega kotla po potrebi pa tudi termičnega solarnega sistema. Za instalacijo ogrevalnih naprav tega obsega je potrebno veliko instalacijskega materiala, dela in prostora za postavitev , kar pa je povezano z visokimi stroški. V tem primeru nudi »Hibridna Toplotna centrala« preprosto priključitev ter cenovno ugodno napravo.

Premium-Komponente: Visoka tehnologija na majhnem prostoru

Pri razvoju ThermiPro stavijo inženirji MHG na preverjene in visoko kvalitetne elemente .Novo koncipiran pa je samo brez tlačni 500-litrski hranilnik. Hranilnik hibridne toplotne centrale ima serijsko vgrajen prenosnik toplote (kačo) za priključitev solarne energije. Priprava tople sanitarne vode s kačastim prenosnikom toplote po pretočnem sistemu je izjemno higienična.

V ohišju ThermiPro je vgrajena zrak/voda toplotna črpalka moči 7,3 kW. Modul toplotne črpalke je po izvedbi primerljiv s serijo ThermiStar in skrbi za visoko učinkovitost s COP od 4,1 navzgor. V praksi preverjena komponenta je dobavljiva tudi kot hladilni modul. Za pokrivanje konic p ri ogrevanju pa skrbi plinski kondenzacijski kotel, ki modulira obseg moči med 4,4 und 25 kW.

Inteligentna sistemska regulacija iz hiše Siemens , krmili vse elemente kot tudi mešalni krog. Ima pa tudi možnost integracije dodatnega toplotnega izvora. Z dod atnim modulom pa obstaja še možnost dodatnega mešalnega kroga. Kot dodatno opremo je mogoče dobaviti daljinsko upravljanje.

MHG ima na izbiro pri toplotnih s olarnih napravah : ploščate kolektorje SOLARMAT FL ali cevne kolektorje SOLARMAT CPC.

Vrhunsko – energijsko varčno, z maksimalnim varovanjem okolja

ThermiPro je optimalen v trendu bodočnosti. Omogoča delno neodvisnost od fosilnih goriv, razbremeni lastnikov proračun ogrevanja , ob enem pa doprinaša k zaščiti narave. Kajti tudi za kondenzacijski kotel lahko uporabljamo BIO zemeljski plin , kot tudi elektriko za toplotno črpalko, iz regenerativnih virov. S tem je prvič mogoče tudi pri starejših gradnjah, do 100% ogrevati z obnovljivimi viri energije. V poletnem delovanju , skrbi toplotna solarna naprava za popolno in brezplačno proizvodnjo tople sanitarne vode. V prehodnem ob dobju skrbita toplotna črpalka in solarna naprava, za energijo za ogrevanje in toplo sanitarno vodo. V tem obdobju nastanejo le stroški za električno energijo ki jo porabi toplotna črpalka. Pod bivalentno točko cca. 0 C izklopi toplotna črpalka in za ogrevanje ter pripravo sanitarne vode poskrbi kondenzacijski kotel in solarna naprava. Statistično gledano pade temperatura v 20 % pod ledišče. V obratnem pomeni, da v naši geografski širini pri uporabi hibridne toplotne črpalke uporabljamo več kot v 80% obnovljive vire energije.

Z instalacijo ThermiPro je posledično realizacija prihranka energije zelo visoka. Pri skupni porabi od 25.000 kWh odpade 20 oziroma 15 % pokritja potrebe po energiji na solarno napravo oziroma na plinski kondenzacijski kotel . Poleg tega je prihranek že pri sami nabavi, saj pomaga tudi država s subvencijami za obnovljive vire energije.

Uporaba možna v vsakem trenutku tudi brez plinskega priključka

V območjih brez pokritosti z zemeljskim plino m lahko deluje ThermiPro v vsakem trenutku tudi na tekoči naftni plin. Na podlagi zelo nizke porabe plina zadostujejo plinske cisterne volumna od 500 do 1.000 litrov.

Dosleden koncept: Vrhunska tehnologija ThermiPro potrebuje samo priključitev

Hibridna toplotna centrala ThermiPro predstavlja dolgoletn e izkušnje inženirjev podjetja MHG. Naprava je bila zasnovana na podlagi upoštevanja zahtev instalaterjev in uporabnika. Tako so priključki enostavni za montažo , in nameščeni v zgornjem predelu. Za priključitev medija so priključki nameščeni na straneh spodaj, le vo ali desno. Tudi priključek odtoka je nameščen po izbiri levo ali desno. Tako je zagotovljen prostorski prihranek.

Dimenzije (1,72 m V 0,78 m Š 1,25 m G) tvorijo kompaktno izvedbo ThermiPro. Skupna teža znaša 295 kilogramov. Pri težje dostopni h prostorih je mogoče prenesti vsetri module posamezno in jih potem z nekaj prijemi zopet sestaviti. Pri ohišju stavi MHG na nagrajen IF produkt, koncept iz leta 2006 za kondenzacijiske kotle ProC on HT. Obloge ThermiPro so pritrjene s samo dvema vijakoma , kar zagotavlja hitro demontažo in montažo. Vsi hidravlični in električni elementi so zgrajeni po sistemu konekt orjev, kar zagotavlja v kratkem času kompletno montažo.

Posebno pregledna izvedba , olajša vzdrževalna dela. Tako, da je modul toplotne črpalke ločen od hranilnika. Tudi na točki varnost obratovanja postavlja ThermiPro merila. To pa zagotavlja vrhunska kvaliteta vgrajenih elementov, kot tudi koncept podvojenosti. Izpad komponente prevz ame druga.

ThermiPro utira pot za dobavo toplotne energije za staro gradnje z visokim deležem obnovljivih virov energije.

NAROČILO NA SERVIS

Želite, da vam opravimo servis ogrevalne naprave?

Izpolnite kontaktno naročilnico in v kratkem vas bomo kontaktirali.

NAROČI SE ZDAJ

NAROČILO ZA VPIS V NAŠO BAZO STRANK

Želite prepustiti skrb za vašo ogrevalno napravo strokovnjaku?

Vpišite se v bazo strank in mi bomo poskrbeli, da vam bo vedno toplo.

VPIŠI SE ZDAJ

KONTAKTNI PODATKI

Telefon: 01 366 63 68

GSM: 041 640 864

Fax: 01 428 98 67

GSM: 041 640 864

E-mail: servis@krstinc.si

01/366-63-68

041/640 864

01/428 98 67

servis@krstinc.si

MNENJA DOSEDANJIH STRANK

“Ključ za uspeh je zadovoljna stranka.”

NASVETI STROKOVNJAKOV

“Prisluhnite strokovnemu mnenju.”

Če se še ogrevate s starim plinskim atmosferskim kotlom, je čas za razmislek o nakupu novega kondenzacijskega plinskega kotla, ki ga odlikujeta velik izkoristek in tiho delovanje. Sodobni sobni regulatorji pa poskrbijo, da je želena temperatura v prostoru kar se da enakomerna.

Tomaž

Večdesetletne izkušnje kažejo, da se izognete nepotrebnim urgentnim popravilom ogrevalne naprave, če se enkrat na leto odločite za njen redni pregled.

Nataša

Predlagam, da občasno preverite tlak vode v ogrevalnem sistemu in ga ob morebitnem prenizkem tlaku dopolnite z vodo. Tlak vode v sistemu centralnega ogrevanja stanovanjske hiše naj bi bil 1,5–1,8 bara. Če se po ceveh sliši šumenje, gre za zrak v sistemu ogrevanja, ki ga v več poskusih odzračite na radiatorjih.

Dejan

Če je vaša plinska naprava namenjena le ogrevanju in ne uporabljate plina v hiši ali stanovanju za druge namene, svetujem, da po končani kurilni sezoni zaprete plinsko pipo pred plinskim števcem. Če kuhate s plinom, zaprite plinsko pipo pred kotlom.

Gašper

Zima 2016/2017 je spet pokazala zobe in velikokrat se je zgodilo, da je bilo razlog izpada ogrevanja, kjer uporabljate kurilno olje, izločanje parafina zaradi nizkih temperatur. Predlagam, da zaščitite cisterno, sesalni priključek na cisterni in oljevod pred mrazom oz. dovolj zgodaj dodate aditiv med kurilno olje v cisterni.

Rok

NAROČILO NA SERVIS
NAROČILO ZA VPIS V BAZO

Kako pogosto vzdržujete ogrevalno napravo?

POTRDI
REZULTATI

letno

55%

na dve leti

28%

več kot dve leti

15%

ne vzdržujem, kličem ob okvari

5%

Napišite svoje mnenje.

Vsako mnenje šteje.

ODDAJ MNENJE

naročilo za vpis v bazo

Baza, kot jo imenujemo, že ta hip vključuje številne naše stranke in z njimi celoten sklop visoko priporočljivih rednih vzdrževanj opreme, ki smo jih v podjetju Krštinc za njih nameščali v različne objekte.

Redno vzdrževanje opreme pa bo tudi vam zagotovilo nemoteno delovanje z maksimalnim izkoristkom kapacitet, manj oziroma nič nevšečnosti, ki se nam rade pripetijo ob najbolj neprimernem času, kot so konci tedna, prazniki ali pa ob nezavidljivih vremenskih razmerah z nizkimi temperaturami.

Redni pregledi pa na drugi strani prinašajo številne prednosti:

  • odpravo morebitnih težav,
  • urejenost naprave,
  • manj prostora za morebitne napake v delovanju in
  • navsezadnje zmanjšanje možnosti nepotrebnih stroškov.

Zato smo šli korak dlje! Prijavite se še danes v našo bazo rednega vzdrževanja naprave.

Poleg vsakoletnih pregledov bomo svojim strankam, vpisanim v bazo rednih letnih pregledov in vzdrževanj, dodatno omogočili tudi najbolj urgentna popravila – vsak dan v tednu!

Tu smo za vas - vedno!

Naročam enkrat letno pregled naprave

Oddaj naročilo

Pošljite sporočilo

Za kakoršnekoli informacije smo vam na voljo preko spodnjega obrazca ali naslednjih telefonskih številk:

Stacionarni telefon: 01 366 63 68
Mobilni telefon: 041 640 864

Polja označena z * je potrebno nujno izpolniti!

pošlji sporočilo