Plinski kondenzacijski kotel Rendamax R600

Kotel R600 je kondenzacijski kotel nove generacije. Razvit posebno za večje zahteve po moči v industriji in večjih stanovanjskih objektih. V modelih R 600 so združeni velikiizkoristki in nizke emisije na malem prostoru. Nadaljnje prednosti: izjemna kvaliteta, dolga življenska doba, posebno ugodni garancijski paketi. Najvišja sistemska fleksibilnost: Preprosto načrtovanje S Plug & Play- instalacijo z pred montiranimi sistemskimi kompleti in varnostno relevantnimi komponentami.

Maksimalni izkoristek z najmodernejšo tehnologijo

Kotel R600 je kondenzacijski kotel nove generacije. Razvit posebno za večje zahteve po moči v industriji in večjih stanovanjskih objektih. V modelih R 600 so združeni velikiizkoristki in nizke emisije na malem prostoru. Nadaljnje prednosti: izjemna kvaliteta, dolga življenska doba, posebno ugodni garancijski paketi.

Najvišja sistemska fleksibilnost: Preprosto načrtovanje S Plug & Play- instalacijo z pred montiranimi sistemskimi kompleti in varnostno relevantnimi komponentami.

 • Edinstvena zanesljivost: 5 let garancije na toplotni izmenjevalec
 • Dosledneje visoki izkoristki: korozijsko varni izmenjevalci toplote iz INOX
 • Preprosti servis: oblika kotla prijazna za servisiranje
 • Posebno prijazni do okolja: najnižje emisije

Najvišja sistemska fleksibilnost s pred montiranimi kompleti

Model R600 postavlja nove mejnike s svojo sistemsko fleksibilnostjo. Ne glede na zahteve, kondenzacijski kotel R 600 je sposoben vsega vključevanja. Pred montirani sistemski kompleti s hidravlično kretnico ali ploščnim prenosnikom omogočajo 15 različnih priključnih možnosti. Levo ali desno na kotel po principu Plug & Play naredijo načrtovanje in vgradnjo izjemno preprosto. S tem je optimalno delovanje zagotovljeno že v startu.

Maksimalni izkoristek z najmodernejšo tehnologijo

Majhne količine vode – visoka gospodarnost

Moderni ogrevalni sistemi morajo v najkrajšem času reagirati na potrebe ogrevanja. Kotli z velikimi količinami vode "od reagirajo" velikokrat prepočasi – pravo nasprotje k kompaktnemu kondenzacijskemu kotlu R600. Sistem omogoča prenos velikih količin energije kljub majhni količini vode. R600 poskrbi za hitro, direktno preskrbo s toploto. Rezultat jasno prikazuje znižanje porabe energije kot tudi izgube pri mirovanju.

Večja temperaturna razlika za optimalno kondenzacijo

Večja je temperaturna razlika med predtokom in povratkom ogrevalnega sistema, večji je prenos moči. Toplotni prenosniki R600 so ločeni. Tako lahko kotel deluje z večjimi temperaturnimi razlikami brez pojava termičnih razpok. To omogoča povezava s cevmi manjših premerov kot tudi z izjemno kompaktnimi obtočnimi črpalkami. Prednost: izjemno znižanje stroškov porabe energije in stroškov instalacije.

Stalno visok izkoristek zahvaljujoč INOX-u

V primerjavi s številnimi drugim kotli je srce R600 – toplotni izmenjevalec, ki ni iz aluminija temveč iz nerjavnega jekla odpornega na korozijo. To zmanjšuje obrabo in podaljšuje življenjsko dobo ogrevalnemu sistemu. Ob tem ostaja konstantno visok izkoristek skozi mnoga leta.

Tehnologija izgorevanja za prihranek energije

Pri konvencionalnih sistemih se prične pridobivanje energije šele na izmenjevalcih. Za razliko si R600 vzame energijo že na gorilniku in to je direktno na toplotnem viru. Na ta način se poveča površina izmenjevalca za cca. 10 %, kar zviša izkoristek na zavidljivih 110,4 %. Ob tem pa je nivo izpusta emisij na izjemno nizki vrednosti do 35 mg/kWh NOx.

Optimalni kotlovski pretoki

Da bi zagotovili maksimalno varnost, so hitrosti pretokov v plinskem kondenzacijskem kotlu R600 od 0,8-1,6 metrov na sekundo. V tem koridorju se trajno preprečuje tvorjenje apnenčevih oblog kot tudi erozij.

Varno načrtovanje in vključevanje v sistem Standard - kretnica: preprosto in ekonomično

Tudi načrtovanje in montaža R600 je zahvaljujoč Plug & Play-dodatni opremi zelo učinkovita. Poleg tega nudi standardna rešitev – kretnica, preprosto hidravlično tlačno izenačitev, ker deluje kretnica kot brez tlačni razdelilec. Prav tako preprosto in ob tem gospodarno deluje sistemsko odzračevanje in izločanje mulja. Dodatno znižanje stroškov elektrike z uporabo ekonomičnega tri stopenjskega primarnega kroga, oziroma modulacijsko črpalko, ki preprečuje dvigovanje povratne temperature.

Ploščni toplotni prenosnik- rešitev: posebno robusten

Tudi to rešitev je mogoče v najkrajšem času načrtovati in vgraditi s pomočjo sistema Plug & Play- dodatne opreme. Posebnost ploščnega toplotnega prenosnika je dosledna ločitev kotlovskega kroga od ogrevalnega kroga. Ta način ščiti kotel pred poškodbami od mulja in kotlovskimi oblogami.

Kaskadna izvedba s kretnico: posebno zmogljivo

Naj preprostejša in ideala rešitev za večje ogrevalne sisteme predstavlja kaskadna izvedba s kretnico in dvema R 600 kotla. Veliko modulacijsko območje od 1 : 12 nudi v vsakem trenutku na razpolago dovolj energije.

Za vsako situacijo ustrezna rešitev

Split – sistem omogoča istočasno priključitev enega nizko temperaturnega – in enega visoko temperaturnega povratka (NT/HT) na R600. Z ločitvijo obeh povratkov se preprečuje mešanje hladnega in vročega povratka. Ločitev vodi do večje kondenzacije kar posledično dviguje izkoristek.

Idealno za naprave z enim ogrevalnim krogom: Bypass-komplet

Naprave z enojnim kotlom R600 lahko vgrajujemo tudi brez hidravlične kretnice in ploščnega prenosnika. Kot izjemno stroškovno ugodno rešitev – posebno pri napravah z visokimi pretoki nudi Bypass komplet. Pri visokem pretoku v sistemu se zmanjša delovanje Bypass črpalke. Pri nizkih pretokih se dviguje delovanje črpalke le do te mere, da zagotovi minimalni pretok kotla.

R600 – edinstveno kompakten in fleksibilen

Na podlagi izjemno kompaktne izvedbe lahko R 600 vgradimo brez problema povsod kjer je potrebno visoko zmogljivo in ekonomično napravo postaviti na prostorsko omejeno mesto.

Še posebno njegov majhen vodni volumen, ki se pokaže kot prednost vedno takrat, ko kotel z vsebino ne sme presegati določene teže. To daje kotlu R 600 prednost v rešitvah za strešne kotlovnice.

Lahko rečemo: R600 je popoln plinski kondenzacijski kotel na vseh področjih uporabe:

 • Novo gradnja
 • Sanacija
 • Klet
 • Podstrešje

Prilega se – pa če tudi je ozko

V primeru ozkih vrat ali stopnišča, se preprosto v kratkem času spremeni v zelo majhnega: Po potrebi se spremeni v sedem skupin plus plašč z največjo težo 219 kg in maksimalnimi izmerami 162 x 73 x 34 cm.

Inteligentni koncept regulacije

Preprosta integracija in zagon - R600 se kot fleksibilen in dobro premišljen regulacijski koncept vključuje v različne sisteme. Ob tem, da je naprava preprosto in logično razporejena na proizvodni in uporabniški del, kot glavni in podrejeni razdelilnik. Da bi se funkcija regulatorja samostojno aktivirala je potrebno le nekaj osnovnih nastavitev. Te se navezujejo na hidravlični koncept s pripadajočimi elektro shemami.

Učinkovito načrtovanje in vgradnja - projektanti se pri R600 veselijo močno reduciranemu številu vmesnikov, udobno funkcijo kaskade, vključno z določenimi funkcijami za standard – solar – norme, kot tudi preprosto vključevanje v kogeneracijo. Monterji so z vgradnjo kot tudi s senzorji in vtikači zelo dobro seznanjeni. 2-žilni bus, brez žična povezava in veliko število pred vgrajenimi sistemskimi kompleti, olajšajo vgradnjo in občutno zmanjšajo čas vgradnje.

Zmogljivost in udobje po merilu

Digitalna regulacija z udobnim upravljanjem - model R600 razpolaga z regulacijo po zunanji temperaturi. Nastavitev je izjemno preprosta in udobna. Z dodatnimi moduli je možna razširitev mešalnih krogov. Z dodatno vgradnjo regulatorja LOGON B lahko razširimo do 32 neodvisnih mešalnih krogov. Regulacija zanesljivo nadzoruje vse funkcije ogrevalne naprave. Določene nastavitve si lahko na displeju ogledamo in spremenimo.

Maksimalna moč v kaskadnih vklopih - kaskadno lahko krmilimo do 16 kotlov. Skupaj dosežejo moč do 8600 kW. Zaradi kompaktne izdelave in minimalne teže je R 600 idealna rešitev za težave s prostorom.

Funkcije:

 • Krmili, nadzoruje in regulira kondenzacijski kotel in porabo energije
 • Proizvodnjo sanitarne vode
 • Regulacijo vrtljajev ventilatorja gorilnika
 • Regulacijo temperature kotla in modulacijo kotlovske črpalke
 • Nadzor mejnih temperatur s STB funkcijo
 • DDC-vmesnik za zunanjo regulacijo po temperaturi ali moči z analognim signalom 0 - 10 VDC Signal
 • Možnost aktiviranja dodatnih funkciji: upravljanje hranilnika, solarna regulacija, kaskadna regulacija
 • Diagnostika napak
 • Ena sama tipka za uporabnika
 • Zaščiten nepooblaščen dostop do parametrov

Plug & Play- dodatna oprema za kompleten izbor sistemov

 • Zelo majhna tlorisna potreba
 • Prepričljivo modulacijsko območje (1:6)
 • Optimalni normni izkoristek (110,4 %)
 • Izjemno nizke emisije
 • Tiho pri delovanju
 • Nizka teža in preprosta montaža
 • Razširitev do 16 kotlov in 32 mešalnih krogov
 • Vzdrževanju prijazno
 • INOX prenosniki toplote z vodno hlajenim gorilnikom

NAROČILO NA SERVIS

Želite, da vam opravimo servis ogrevalne naprave?

Izpolnite kontaktno naročilnico in v kratkem vas bomo kontaktirali.

NAROČI SE ZDAJ

NAROČILO ZA VPIS V NAŠO BAZO STRANK

Želite prepustiti skrb za vašo ogrevalno napravo strokovnjaku?

Vpišite se v bazo strank in mi bomo poskrbeli, da vam bo vedno toplo.

VPIŠI SE ZDAJ

KONTAKTNI PODATKI

Telefon: 01 366 63 68

GSM: 041 640 864

Fax: 01 428 98 67

GSM: 041 640 864

E-mail: servis@krstinc.si

01/366-63-68

041/640 864

01/428 98 67

servis@krstinc.si

MNENJA DOSEDANJIH STRANK

“Ključ za uspeh je zadovoljna stranka.”

NASVETI STROKOVNJAKOV

“Prisluhnite strokovnemu mnenju.”

Če se še ogrevate s starim plinskim atmosferskim kotlom, je čas za razmislek o nakupu novega kondenzacijskega plinskega kotla, ki ga odlikujeta velik izkoristek in tiho delovanje. Sodobni sobni regulatorji pa poskrbijo, da je želena temperatura v prostoru kar se da enakomerna.

Tomaž

Večdesetletne izkušnje kažejo, da se izognete nepotrebnim urgentnim popravilom ogrevalne naprave, če se enkrat na leto odločite za njen redni pregled.

Nataša

Predlagam, da občasno preverite tlak vode v ogrevalnem sistemu in ga ob morebitnem prenizkem tlaku dopolnite z vodo. Tlak vode v sistemu centralnega ogrevanja stanovanjske hiše naj bi bil 1,5–1,8 bara. Če se po ceveh sliši šumenje, gre za zrak v sistemu ogrevanja, ki ga v več poskusih odzračite na radiatorjih.

Dejan

Če je vaša plinska naprava namenjena le ogrevanju in ne uporabljate plina v hiši ali stanovanju za druge namene, svetujem, da po končani kurilni sezoni zaprete plinsko pipo pred plinskim števcem. Če kuhate s plinom, zaprite plinsko pipo pred kotlom.

Gašper

Zima 2016/2017 je spet pokazala zobe in velikokrat se je zgodilo, da je bilo razlog izpada ogrevanja, kjer uporabljate kurilno olje, izločanje parafina zaradi nizkih temperatur. Predlagam, da zaščitite cisterno, sesalni priključek na cisterni in oljevod pred mrazom oz. dovolj zgodaj dodate aditiv med kurilno olje v cisterni.

Rok

NAROČILO NA SERVIS
NAROČILO ZA VPIS V BAZO

Kako pogosto vzdržujete ogrevalno napravo?

POTRDI
REZULTATI

letno

55%

na dve leti

28%

več kot dve leti

15%

ne vzdržujem, kličem ob okvari

5%

Napišite svoje mnenje.

Vsako mnenje šteje.

ODDAJ MNENJE

naročilo za vpis v bazo

Baza, kot jo imenujemo, že ta hip vključuje številne naše stranke in z njimi celoten sklop visoko priporočljivih rednih vzdrževanj opreme, ki smo jih v podjetju Krštinc za njih nameščali v različne objekte.

Redno vzdrževanje opreme pa bo tudi vam zagotovilo nemoteno delovanje z maksimalnim izkoristkom kapacitet, manj oziroma nič nevšečnosti, ki se nam rade pripetijo ob najbolj neprimernem času, kot so konci tedna, prazniki ali pa ob nezavidljivih vremenskih razmerah z nizkimi temperaturami.

Redni pregledi pa na drugi strani prinašajo številne prednosti:

 • odpravo morebitnih težav,
 • urejenost naprave,
 • manj prostora za morebitne napake v delovanju in
 • navsezadnje zmanjšanje možnosti nepotrebnih stroškov.

Zato smo šli korak dlje! Prijavite se še danes v našo bazo rednega vzdrževanja naprave.

Poleg vsakoletnih pregledov bomo svojim strankam, vpisanim v bazo rednih letnih pregledov in vzdrževanj, dodatno omogočili tudi najbolj urgentna popravila – vsak dan v tednu!

Tu smo za vas - vedno!

Naročam enkrat letno pregled naprave

Oddaj naročilo

Pošljite sporočilo

Za kakoršnekoli informacije smo vam na voljo preko spodnjega obrazca ali naslednjih telefonskih številk:

Stacionarni telefon: 01 366 63 68
Mobilni telefon: 041 640 864

Polja označena z * je potrebno nujno izpolniti!

pošlji sporočilo