Plinski kondenzacijski kotel Rendamax R40

Plinski kondenzacijski kotel Rendamax R40

Stenski plinski kondenzacijski kotel moči 65 kW – 145 kW R 40 predstavlja moderno stensko kondenzacijo: s petimi modeli od 65 KW do 145 KW pokriva vse zahtevane potrebe objektov po energiji na več stanovanjskih objektih ali industriji. Do združene moči 1.140 KW v kaskadi, pri maksimalnem prihranku energije, maksimalni fleksibilnosti in minimalnih emisijah. Hidravlični sistemski kompleti za skoraj vse pogoje, olajšajo delo načrtovalcem kot tudi inštalaterjem.

Vodilni v kvaliteti pri stenskih kondenzacijskih kotlih, predvsem na več stanovanjskih objektih kjer je zahtevana večja moč, je največje povpraševanje. Rendamax R 40 je s svojimi 145 KW najmočnejši stenski kondenzacijski kotel na tržišču. Prednost: v e č m o č i v kaskadi z manj napravami. Posebej pomembno pa je konstantno visoka moč z enakomernim normnim izkoristkom > 110%. Tukaj postavlja Rendamax R40 s svojim dvojnim helix toplotnim prenosnikom iz INOXa nove mejnike. Dolga življenjska doba in energijski učinek v kompaktni obliki za vse zahteve in to je R 40.

Najvišja zanesljivost

INOX toplotni prenosniki odporni na korozijo: nobenih oblog, minimalne obrabe, podaljšana življenjska doba.

Izjemen učinek

Konstantni izkoristek z dvojnim helix toplotnim prenosnikom, nizek hidravlični upor, normni izkoristek > 110 %, modulacija 1:6.

Največja fleksibilnosti

5 modelov moči do 145 KW. Kompleten Plug & Play-dodatni program za samostojno ali kaskadno rešitev, modularna regulacija, 6 bar maksimalni vodni tlak.

Novi mejnik v zadevi zanesljivost

INOX toplotni prenosnik z dvojnima rebrastima cevema Ekskluzivna tehnika za optimalni kotlovski pretok. Rendamax R40 povezuje najvišjo kvaliteto materiala, inteligentno in ekskluzivno razvojno tehnologijo. Dvojni helix toplotni prenosnik iz nerjavne pločevine z deljeno rebrasto cevjo v R40 skrbi za stalno turbulenten pretok kotla in optimalni prenos toplote. S tem postavlja nove mejnike v učinkovitosti pri kondenzacijskih kotlih. Naslednja prednost: majhen hidravlični upor, kar omogoča uporabo manjše in varčnejše obtočne črpalke. Opremljen za dolgo življenjsko dobo. Uporaba INOXa zagotavlja izjemno dolgo življenjsko dobo. Z uporabo visoko kvalitetnega materiala pri toplotnih prenosnikih, ki zagotavlja visoko učinkovitost ter manjšo občutljivost na vodni kamen in PH-vrednost.

Stalno visok učinek

Toplotni prenosnik v konvencionalnih kotlih, ki so izdelani iz aluminija in njihove slabosti: večja obraba materiala in obloge, ki nastajajo na vodni strani in vplivajo na pretok kot tudi vpliv na površino (patina) na ognjeni strani, kar vpliva na toplotni prenos in s tem slabijo izkoristek kotla. Prav nasprotno pa pri Rendamax R40 INOX zagotavlja enako visok učinek z manj obrabe skozi dolgo življenjsko dobo.

Prihranek energije z dvodelno rebrasto cevjo. R 40 je opremljen z dvojnih helix toplotnim prenosnikom. Ta konstrukcija zagotavlja deljen pretok, zmanjša tlačne izgube na vodni strani in omogoča uporabo manjših obtočnih črpalk. Rezultat je občutno manjša poraba električne energije in manj obrabe.

Rendamax s R 40 vam olajša delo

Plug & Play-instalacije za vse izzive

Ne le, da se lahko R 40 hitro vgradi po sistemu Plug &Play, nudi tudi pred konfigurirane hidravlične sistemske komplete z brez mejno možnostjo prilagoditve. Ali v vrsti na steni, montažnem okvirju, prosto stoječ v prostoru, v vrsti ali hrbet na hrbet. Rendamax nudi za svoj novi kondenzacijski kotel preko 460 instalacijskih variant, da bi našli primerno rešitev. Naslednja prednost: z inovativnim konfigurirnim programom v najkrajšem času izdela optimalno rešitev.

Kompletna oprema in preprosta izvedba:

Projektanti se pri R40 veselijo močno reduciranega števila vmesnikov, funkcije kaskade, vključno z določenimi za standard - solar – norme, kot tudi preprosto vključevanje v kogeneracijo. Monterji so z vgradnjo kot tudi s senzorji in vtikači zelo dobro seznanjeni. 2-žilni bus, brez žična povezava in veliko število pred vgrajenih sistemskih kompletov, olajšajo vgradnjo in občutno zmanjšajo čas vgradnje.

Moč po meri v kompaktni izvedbi

Pet modelov različnih moči in veliko kombinacijskih možnosti. Plinski kotel R 40 je dobavljiv v modelu: 65 kW, 85 kW, 100 kW, 120 kW in145 kW. Med seboj v kaskadni kombinaciji lahko vgradimo do osem kotlov. To pomeni: R 40 omogoča že pri instalaciji zelo natančno prilagajanje zahtevam. Na ta način nudi v vsakem trenutku pravo zahtevano temperaturo. Kaskadne rešitve ob tem zvišajo varnost pri potrebi po energiji.

LMS udobna regulacija

Koncept regulacije dovoljuje nadgradnjo v vsakem trenutku. R 40 v osnovi razpolaga z regulacijo odvisno od zunanje temperature in sistemom diagnostike napak. Zanesljivo nadzira napravo in funkcije ter je preprosta za uporabo. Z dodatnimi moduli omogoča razširitev do 30 mešalnih krogov. Določene nastavitve lahko izvedemo na uporabniku prijaznem displeju. Preprosto vključevanje in zagon. Ena sama regulacijska rešitev za vse Rendamax kondenzacijske kotle. R 40 se lahko vključi v fleksibilno modularno platformo. Ob tem je naprava preprosto in logično razdeljena na proizvodnjo in porabo, kot tudi na glavni razdelilec in decentralizirani razdelilec. Da bi se potrebne regulacijske funkcije aktivirale, je potrebno nastaviti le nekaj parametrov na regulatorju. Te se nastavijo na določen hidravlični koncept – podane na električni shemi. Funkcije kot so regulacija hranilnika, solarne ali kaskadnih vklopov.

Najvišja kvaliteta - nizke emisije

Na področju kondenzacijske tehnike sodi Rendamax k pionirjem in predhodnikom. Ta tradicija nas zavezuje k brez kompromisni kvaliteti. Zato odpremljamo le, lastno ročno preizkušene sisteme in elemente. To pomeni, da je vsak posamezen R 40 v praksi preizkušen na brezhibno delovanje. Rezultat je najvišja varnost in učinek na katerega se naše stranke še dolga leta lahko zanesejo. Zagotavljamo: visoko stopnjo modulacije - minimalna poraba energije. Z izjemno stopnjo modulacije od 1:6 zavzema R 40 eno vodilnih mest na področju kondenzacije. Z optimalno prilagoditvijo moči, dobavi samo toliko toplotne energije kot je potrebno. To občutno zmanjša porabo energije, še posebej v prehodnih obdobjih. Dodatno se zmanjšajo emisije, obraba in posledično stroški vzdrževanja.

Tudi na področju varovanja okolja. Izjemna učinkovitost R 40 je prijazen tudi okolju. Nima samo nizkih CO vrednosti, temveč tudi nizke emisije NOx.

PRENESI BROŠURO

NAROČILO NA SERVIS

Želite, da vam opravimo servis ogrevalne naprave?

Izpolnite kontaktno naročilnico in v kratkem vas bomo kontaktirali.

NAROČI SE ZDAJ

NAROČILO ZA VPIS V NAŠO BAZO STRANK

Želite prepustiti skrb za vašo ogrevalno napravo strokovnjaku?

Vpišite se v bazo strank in mi bomo poskrbeli, da vam bo vedno toplo.

VPIŠI SE ZDAJ

KONTAKTNI PODATKI

Telefon: 01 366 63 68

GSM: 041 640 864

Fax: 01 428 98 67

GSM: 041 640 864

E-mail: servis@krstinc.si

01/366-63-68

041/640 864

01/428 98 67

servis@krstinc.si

MNENJA DOSEDANJIH STRANK

“Ključ za uspeh je zadovoljna stranka.”

NASVETI STROKOVNJAKOV

“Prisluhnite strokovnemu mnenju.”

Če se še ogrevate s starim plinskim atmosferskim kotlom, je čas za razmislek o nakupu novega kondenzacijskega plinskega kotla, ki ga odlikujeta velik izkoristek in tiho delovanje. Sodobni sobni regulatorji pa poskrbijo, da je želena temperatura v prostoru kar se da enakomerna.

Tomaž

Večdesetletne izkušnje kažejo, da se izognete nepotrebnim urgentnim popravilom ogrevalne naprave, če se enkrat na leto odločite za njen redni pregled.

Nataša

Predlagam, da občasno preverite tlak vode v ogrevalnem sistemu in ga ob morebitnem prenizkem tlaku dopolnite z vodo. Tlak vode v sistemu centralnega ogrevanja stanovanjske hiše naj bi bil 1,5–1,8 bara. Če se po ceveh sliši šumenje, gre za zrak v sistemu ogrevanja, ki ga v več poskusih odzračite na radiatorjih.

Dejan

Če je vaša plinska naprava namenjena le ogrevanju in ne uporabljate plina v hiši ali stanovanju za druge namene, svetujem, da po končani kurilni sezoni zaprete plinsko pipo pred plinskim števcem. Če kuhate s plinom, zaprite plinsko pipo pred kotlom.

Gašper

Zima 2016/2017 je spet pokazala zobe in velikokrat se je zgodilo, da je bilo razlog izpada ogrevanja, kjer uporabljate kurilno olje, izločanje parafina zaradi nizkih temperatur. Predlagam, da zaščitite cisterno, sesalni priključek na cisterni in oljevod pred mrazom oz. dovolj zgodaj dodate aditiv med kurilno olje v cisterni.

Rok

NAROČILO NA SERVIS
NAROČILO ZA VPIS V BAZO

Kako pogosto vzdržujete ogrevalno napravo?

POTRDI
REZULTATI

letno

55%

na dve leti

28%

več kot dve leti

15%

ne vzdržujem, kličem ob okvari

5%

Napišite svoje mnenje.

Vsako mnenje šteje.

ODDAJ MNENJE

naročilo za vpis v bazo

Baza, kot jo imenujemo, že ta hip vključuje številne naše stranke in z njimi celoten sklop visoko priporočljivih rednih vzdrževanj opreme, ki smo jih v podjetju Krštinc za njih nameščali v različne objekte.

Redno vzdrževanje opreme pa bo tudi vam zagotovilo nemoteno delovanje z maksimalnim izkoristkom kapacitet, manj oziroma nič nevšečnosti, ki se nam rade pripetijo ob najbolj neprimernem času, kot so konci tedna, prazniki ali pa ob nezavidljivih vremenskih razmerah z nizkimi temperaturami.

Redni pregledi pa na drugi strani prinašajo številne prednosti:

  • odpravo morebitnih težav,
  • urejenost naprave,
  • manj prostora za morebitne napake v delovanju in
  • navsezadnje zmanjšanje možnosti nepotrebnih stroškov.

Zato smo šli korak dlje! Prijavite se še danes v našo bazo rednega vzdrževanja naprave.

Poleg vsakoletnih pregledov bomo svojim strankam, vpisanim v bazo rednih letnih pregledov in vzdrževanj, dodatno omogočili tudi najbolj urgentna popravila – vsak dan v tednu!

Tu smo za vas - vedno!

Naročam enkrat letno pregled naprave

Oddaj naročilo

Pošljite sporočilo

Za kakoršnekoli informacije smo vam na voljo preko spodnjega obrazca ali naslednjih telefonskih številk:

Stacionarni telefon: 01 366 63 68
Mobilni telefon: 041 640 864

Polja označena z * je potrebno nujno izpolniti!

pošlji sporočilo