Plinski kondenzacijski kotel Buderus GB 162

Novi kompaktni ogrevalni kotel Logamax plus GB162 vam nudi vse tisto, kar potrebujete za perfektno ogrevanje svoje hiše. Na eni strani najsodobnejšo kondenzacijsko tehniko za optimalno energijsko učinkovitost, s katero, v primerjavi s standardno kurilno tehniko, prihranite do 15% stroškov za energijo. Na drugi strani pa vas razvaja z obiljem tople sanitarne vode, pripravljene npr. v enem od akumulacijskih bojlerjev iz priljubljene serije Logalux. Posebej elegantna rešitev: kompaktna kombinacija kotla Logamax plus GB162 s specialnim, stransko prigrajenim bojlerjem brez cevne kače.

Ogrevalni kotel superlativov: Logamax plus GB162

Točno tisto, kar iščete

Novi kompaktni ogrevalni kotel Logamax plus GB162 vam nudi vse tisto, kar potrebujete za perfektno ogrevanje svoje hiše. Na eni strani najsodobnejšo kondenzacijsko tehniko za optimalno energijsko učinkovitost, s katero, v primerjavi s standardno kurilno tehniko, prihranite do 15% stroškov za energijo. Na drugi strani pa vas razvaja z obiljem tople sanitarne vode, pripravljene npr. v enem od akumulacijskih bojlerjev iz priljubljene serije Logalux. Posebej elegantna rešitev: kompaktna kombinacija kotla Logamax plus GB162 s specialnim, stransko prigrajenim bojlerjem brez cevne kače. Bojler prostornine 40 litrov je idealen za enodružinske hiše, kjer želijo imeti stanovalci toplo sanitarno vodo ob vsakem času takoj na voljo. 33 kW trajne moči za pripravo sanitarne vode zagotavlja 15,5 litrov tople vode na minuto, segrete na 40°C.

Kompakten in prostorsko varčen

Logamax plus GB162 je po moči silak, po dimenzijah pa čisto skromen. Njegove kompaktne dimenzije so velik plus, saj vsak prihranjeni centimeter pomeni večjo svobodo pri izbiri prostora za namestitev. Zadostuje stenska niša ali neuporaben kot v prostoru. Pa še montaža je zelo enostavna. Tako za priključitev stranskega bojlerja na kotel ne potrebujete orodja, saj so vsi priključki izvedeni s hitrimi spojkami (klik-klak). S tem prihranite čas in denar.

Atraktiven izgled

Tudi v kombinirani izvedbi s prigrajenim bojlerjem je Logamax plus GB162 zelo elegantnega videza, tako da ga lahko brez težav vkomponirate v katerikoli ambient v hiši. Tehnično za instaliranje v bivalnih prostorih ni preprek, samo ustrezen dimovodni sistem morate izbrati. Pri izvedbi z zajemom zgorevalnega zraka izven prostora namestitve so vam odprte vse alternative, kar je še ena plus točka tega odličnega ogrevalnega kotla.

Izpopolnjena tehnologija, ki vas razvaja od jutra do večera

V primerjavi s konvencionalnimi ogrevalnimi kotli s sodobnim kondenzacijskim kotlom Logamax plus GB162 prihranite do 15% energije, v primerjavi s starimi ogrevalnimi napravami celo do 30%. In ne samo to. V tem sodobnem stenskem kotlu se skrivajo še številne druge inovacije, ki vam pomagajo varčevati.

ETA plus, inteligentno krmiljenje gorilnika

Ko je zunaj toplo, mora ogrevanje prestaviti v "nižjo prestavo", da porabi manj goriva. Logamax plus GB162 zmore to z lahkoto in sam od sebe, po zaslugi tehnologije ETA plus in moduliranega keramičnega gorilnika. Še zlasti v kombinirani izvedbi s prigrajenim bojlerjem, kjer so prihranki še posebej veliki, saj je razpon modulacije pri pripravi sanitarne vode tu še posebej velik in seže od 100% do spodnjih 15%. To pomeni, da praktično v celotnem spektru moči optimalno prilagaja svojo moč toplotnim potrebam in še zlasti v spodnjem območju shaja z presenetljivo majhnim številom startov gorilnika. S tem ni prizanešeno samo kotlu, ampak tudi vašim ušesom.

Prijazen do uporabnika in serviserja

Logamax plus GB162 odlikuje enostavna uporaba, prav tako pa tudi enostavna montaža in vzdrževanje. Modeli toplotne moči do 35 kW se dobavljajo kompletno opremljeni, s tovarniško montiranimi črpalkami in hitromontažnimi priključki.

Sistem FLOW plus za dodatne prihranke pri električni energiji

Logamax plus GB162 je opremljen s frekvenčno regulirano črpalko energijskega razreda A, ki pretok vode stalno precizno prilagaja moči kotla in s tem zagotavlja maksimalno koriščenje kondenzacijske toplote. Pri tem ta energijsko varčna črpalka porabi samo eno četrtino električne energije, ki jo porabijo običajne obtočne črpalke. To potrjuje tudi evropska energetska nalepka, ki obtočno črpalko kotla Logamax plus GB162 uvršča v najvišji energijski razred A.

Oplemenitena tehnika: za življenje brez skrbi

Za izredno učinkovitost kotla Logamax plus GB162 je med drugim zaslužen predvsem prenosnik toplote. Tu stavi Buderus na inovativno tehnologijo ALU plus, ki omogoča, kar je bilo doslej nemogoče in istočasno zagotavlja dolgo življenjsko dobo in nizke stroške servisiranja.

Optimirano srce kotla

Cevi prenosnika toplote v novem Logamax plus GB162 so narejene iz aluminija. To je material, ki ga odlikuje majhna teža, dolga življenjska doba in dobra toplotna prevodnost. S specialno spiralno geometrijo notranjosti cevi je Buderus izjemno povečal površine za prenos toplote, s tem pa tudi energijski izkoristek.

Vrhunski HighTech nanos

Izstopa tehnologija obdelave notranjosti cevi prenosnika toplote. Plast, izdelana po patentiranem postopku plazma polimerizacije, je izredno tenka in nima vpliva na zmogljivost prenosnika. Poleg tega je izredno kemično odporna. Po zaslugi tega nanosa so vzdrževalni intervali daljši, moč kotla konstantna, stroški pa nižji. Ob prvem letnem servisnem pregledu se boste o tem sami prepričali.

Oblikovno dovršena, kompaktna oblika

Novi prenosnik toplote v kotlu Logamax plus GB162, ki po dizajnu spominja na blok motorja, je koncipiran po najnovejših dognanjih tehnike. Cilj je bil, v okviru tehnično možnega doseči maksimum pri prenosu toplote. Je pa tudi izredno lahek za čiščenje in priročen za servisiranje

Topla sanitarna voda v izobilju

O maksimalnem komfortu govorimo, kadar je topla sanitarna voda resnično vedno in v zadostnih količinah na voljo, tudi takrat, ko se trenutne potrebe na hitro povečajo. To omogoča kombinacija kotla Logamax plus GB162 in prigrajenega bojlerja s termičnim plastenjem.

Novi bojler s tehnologijo termičnega plastenja

Večje količine tople sanitarne vode na manj prostora: izziv, ki ga model kotla s specialnim, stransko prigrajenim bojlerjem mojstrsko obvlada. Bojler se sicer dobavlja kot ločena pakirna enota, vendar pa se zelo enostavno od strani obesi ob kotel GB162. Kotel in bojler tako tvorita funkcionalno in oblikovno celoto. V primerjavi s klasičnimi akumulacijskimi bojlerji ta bojler ne potrebuje samo manj prostora, ampak tudi manj časa za segrevanje vode. Bojler nima vgrajenega cevnega toplotnega izmenjevalnika. Voda se segreva v ploščnem toplotnem izmenjevalniku v kotlu, nakar se od zgoraj plastovito dozira v bojler. Tehnologija toplotne stratifikacije zagotavlja, da imate toplo vodo takoj na voljo in da vam je nikoli ne bo zmanjkalo. Povedano v številkah: celih 15,5 litrov tople vode na minuto, segrete na 40°C, pri 33 kW trajne moči za pripravo sanitarne vode.

Rešitev v velikem slogu: eksterni akumulacijski bojler

Za porabnike večjih količin tople sanitarne vode je kombinacija stenskega kondenzacijskega kotla Logamax plus GB162 in eksternega akumulacijskega bojlerja prava rešitev. Buderus v svojem programu ponuja celo vrsto talnih akumulacijskih bojlerjev različnih velikosti. Tako so med drugim bojlerji iz serije Logalux SU zelo ekonomična rešitev za večino dvo- in večdružinskih hiš.

Sistem, ki ne pozna omejitev

Logamax plus GB162 je idealen, če že sedaj ali v prihodnosti načrtujete dograditev obstoječega sistema z dopolnilnim virom energije. Za solarno pripravo sanitarne vode ima Buderus kot sistemski ponudnik na voljo bivalentne solarne bojlerje različnih velikosti in izvedb, ki se bodo harmonično vklopili v obstoječi sistem. Povprašajte pri Buderusovih pooblaščenih prodajalcih ali serviserjih, z veseljem vam bodo svetovali.

Regulacija, ki vedno misli en korak vnaprej

Pri Buderusu je v središču pozornosti človek, ne tehnika. Zato pri razvoju naših proizvodov v prvi vrsti gledamo na to, da so uporabniku prijazni, kot so upravljalne enote regulacijskega sistema Logamatic EMS (Energie Management System). Nastavljanje z njimi je hitro in enostavno - po principu "pritisni in zavrti".

Inteligentno enostaven: Logamatic EMS

EMS, za prihodnost koncipiran sistem za energijski management, na genialen način poskrbi, da vsi sestavni deli vašega ogrevalnega sistema delujejo kot dobro uglašen tim in da se možnosti za varčevanje z energijo dejansko tudi optimalno izkoristijo. Osnovo regulacijskega sistem EMS sestavljata osnovni kotlovski modul BC10 in upravljalna enota Logamatic RC35. Vse ostale komponente so dogradljive po potrebi. S tem lahko krmilite štiri neodvisne ogrevalne kroge, od tega tri z mešalnim ventilom - plus krog sanitarne vode in solarni sistem. In če si kdo želi še več komforta, se lahko odloči za brezžično varianto upravljalnika, za Logamatic RC20 RF. Ta ne potrebuje ne kabla ne fiksnega instalacijskega mesta, zato ga lahko prenašate iz prostora v prostor. Zanimivo za strokovnjake:

Logamax plus GB162 se lahko odlično regulira tudi z uveljavljenimi regulatorji serije Logamatic 4000. Možna pa je tudi povezava na daljinski nadzorni sistem preko modema Easycom.

Vedno dobro informirani: po zaslugi sistema za zgodnje alarmiranje

EMS ima to prednost, da regulacija in krmilni avtomat inteligentno medsebojno komunicirata po Bus-vodilu. To zagotavlja medsebojno usklajeno obratovanje ogrevalnega kotla in gorilnika ter s tem celotnega ogrevalnega sistema. Če pa kljub vsemu pride do motnje, jo integrirani servisno-diagnostični sistem SDS prepozna in javi regulaciji, ki jo izpiše na zaslonu upravljalnika RC35. To omogoča hiter in učinkovit servis, saj ima serviser vse pomembne podatke takoj na voljo.

NAROČILO NA SERVIS

Želite, da vam opravimo servis ogrevalne naprave?

Izpolnite kontaktno naročilnico in v kratkem vas bomo kontaktirali.

NAROČI SE ZDAJ

NAROČILO ZA VPIS V NAŠO BAZO STRANK

Želite prepustiti skrb za vašo ogrevalno napravo strokovnjaku?

Vpišite se v bazo strank in mi bomo poskrbeli, da vam bo vedno toplo.

VPIŠI SE ZDAJ

KONTAKTNI PODATKI

Telefon: 01 366 63 68

GSM: 041 640 864

Fax: 01 428 98 67

GSM: 041 640 864

E-mail: servis@krstinc.si

01/366-63-68

041/640 864

01/428 98 67

servis@krstinc.si

MNENJA DOSEDANJIH STRANK

“Ključ za uspeh je zadovoljna stranka.”

NASVETI STROKOVNJAKOV

“Prisluhnite strokovnemu mnenju.”

Če se še ogrevate s starim plinskim atmosferskim kotlom, je čas za razmislek o nakupu novega kondenzacijskega plinskega kotla, ki ga odlikujeta velik izkoristek in tiho delovanje. Sodobni sobni regulatorji pa poskrbijo, da je želena temperatura v prostoru kar se da enakomerna.

Tomaž

Večdesetletne izkušnje kažejo, da se izognete nepotrebnim urgentnim popravilom ogrevalne naprave, če se enkrat na leto odločite za njen redni pregled.

Nataša

Predlagam, da občasno preverite tlak vode v ogrevalnem sistemu in ga ob morebitnem prenizkem tlaku dopolnite z vodo. Tlak vode v sistemu centralnega ogrevanja stanovanjske hiše naj bi bil 1,5–1,8 bara. Če se po ceveh sliši šumenje, gre za zrak v sistemu ogrevanja, ki ga v več poskusih odzračite na radiatorjih.

Dejan

Če je vaša plinska naprava namenjena le ogrevanju in ne uporabljate plina v hiši ali stanovanju za druge namene, svetujem, da po končani kurilni sezoni zaprete plinsko pipo pred plinskim števcem. Če kuhate s plinom, zaprite plinsko pipo pred kotlom.

Gašper

Zima 2016/2017 je spet pokazala zobe in velikokrat se je zgodilo, da je bilo razlog izpada ogrevanja, kjer uporabljate kurilno olje, izločanje parafina zaradi nizkih temperatur. Predlagam, da zaščitite cisterno, sesalni priključek na cisterni in oljevod pred mrazom oz. dovolj zgodaj dodate aditiv med kurilno olje v cisterni.

Rok

NAROČILO NA SERVIS
NAROČILO ZA VPIS V BAZO

Kako pogosto vzdržujete ogrevalno napravo?

POTRDI
REZULTATI

letno

55%

na dve leti

28%

več kot dve leti

15%

ne vzdržujem, kličem ob okvari

5%

Napišite svoje mnenje.

Vsako mnenje šteje.

ODDAJ MNENJE

naročilo za vpis v bazo

Baza, kot jo imenujemo, že ta hip vključuje številne naše stranke in z njimi celoten sklop visoko priporočljivih rednih vzdrževanj opreme, ki smo jih v podjetju Krštinc za njih nameščali v različne objekte.

Redno vzdrževanje opreme pa bo tudi vam zagotovilo nemoteno delovanje z maksimalnim izkoristkom kapacitet, manj oziroma nič nevšečnosti, ki se nam rade pripetijo ob najbolj neprimernem času, kot so konci tedna, prazniki ali pa ob nezavidljivih vremenskih razmerah z nizkimi temperaturami.

Redni pregledi pa na drugi strani prinašajo številne prednosti:

  • odpravo morebitnih težav,
  • urejenost naprave,
  • manj prostora za morebitne napake v delovanju in
  • navsezadnje zmanjšanje možnosti nepotrebnih stroškov.

Zato smo šli korak dlje! Prijavite se še danes v našo bazo rednega vzdrževanja naprave.

Poleg vsakoletnih pregledov bomo svojim strankam, vpisanim v bazo rednih letnih pregledov in vzdrževanj, dodatno omogočili tudi najbolj urgentna popravila – vsak dan v tednu!

Tu smo za vas - vedno!

Naročam enkrat letno pregled naprave

Oddaj naročilo

Pošljite sporočilo

Za kakoršnekoli informacije smo vam na voljo preko spodnjega obrazca ali naslednjih telefonskih številk:

Stacionarni telefon: 01 366 63 68
Mobilni telefon: 041 640 864

Polja označena z * je potrebno nujno izpolniti!

pošlji sporočilo