Plinski kondenzacijski kotel Buderus GB 072

Bolj enostavno ne gre: s „pritisni in zavrti“ vas tekstovni zaslon upravljalnika vodi po strukturiranem meniju regulatorja. Vse informacije so vam na voljo kot na dlani. S pomočjo integrirane „vremenske postaje“ na primer si lahko kadarkoli na zaslon prikličete grafikon poteka zunanje temperature.

Buderusovi regulacijski sistemi za popolno kontrolo

Bolj enostavno ne gre: s „pritisni in zavrti“ vas tekstovni zaslon upravljalnika vodi po strukturiranem meniju regulatorja. Vse informacije so vam na voljo kot na dlani. S pomočjo integrirane „vremenske postaje“ na primer si lahko kadarkoli na zaslon prikličete grafikon poteka zunanje temperature.

Inteligentna avtomatika

Kotel odlikuje visoka stopnja avtomatizacije. V notranjosti kotla so nameščena tipala, s pomočjo katerih kotel prilagaja svojo moč in odda toploto v ogrevalni sistem glede na trenutne potrebe objekta.

Krmilna avtomatika gorilnika omogoča priklop običajnega sobnega regulatorja ON/OFF, seveda pa je možen tudi priklop preizkušenih modulacijskih regulatorjev Buderus Logamatic RC25, RC35 in R4121.

Dimovodni sistemi

Kondenzacijske kurilne naprave zaradi temperatur dimnih plinov zahtevajo dimnike oz. dimovodne sisteme, ki so odporni na vlago. Obstoječi dimniki so v večini primerov neprimerni za kondenzacijsko obratovanje. Z buderusovimi koaksialnimi dimovodnimi sistemi se izognete vsem problemom. Buderus je zanje pridobil sistemske certifikate, ki zagotavljajo obratovanje v skladu z veljavnimi predpisi in direktivami. Za vas to pomeni celovito rešitev na enem mestu in da vse „štima“ in „paše skupaj“.

Logamax plus GB072

Sodobni plinski kotli morajo zadostiti celi vrsti zahtev, posebno glede dimenzij za montažo, nizke teže in nizkih emisij. Optimalno morajo izpolnjevati tudi vse varnostno-tehnične zahteve, nujne za delovanje ogrevalnega sistema. Velik pomen pa ima seveda tudi udobje, ki vam ga nudijo, zato je pomembno, da ogrevanje bivalnih prostorov in sanitarne vode ne stane več kot je to nujno potrebno. In ker je pri kotlu GB072 enostavno vzdrževanje in rokovanje ter ustrezna kvaliteta je to vse mogoče.

Varčno in okolju prijazno

Glede na čedalje više cene zemeljskega plina moramo poudariti nizko porabo oz. učikovitost kotla. Zaradi izkoriščanja kondenzacijske toplote, ki se skriva v vodni pari dimnih plinov, lahko teoretični izkoristek doseže na prvi pogled nelogičnih 111%. Dejanska učinkovitost, t.i. normni izkoristek plinskih kondenzacijskih kotlov je z upoštevanjem izgub nekaj nižji, običajno se giblje med 103-108%. Pri klasičnih pretočnih kotlih so vrednosti občutno nižje, cca. 89-93%.

Dosledno varčevanje energije

Ta energijska bilanca se ima kje pokazati: pri kotlu GB072 se porabi energije ravno toliko, kolikor je potrebno. Za to poskrbi moduliran gorilnik, ki optimalno prilagaja svojo moč toplotnim potrebam z modulacijo od 23-100%. Serijsko vgrajena visoko učinkovito obtočna črpalka in inteligentna regulacija pa poskrbita za majhno porabo elektrike, kar vse skupaj prihrani stroške ogrevanja.

Do potankosti premišljen

Kotel Logamax plus GB072 nudi vse tisto kar potrebujete za perfektno ogrevanje svoje hiše. Po zaslugi inovativne tehnologije se je še povečala energijska učinkovitost. Robustni toplotni izmenjevalnik iz aluminij-silicijeve litine je razlog za visok izkoristek kotla, ki znaša do 109%. Vgrajene vse potrebne ogrevalne komponente od varnostnega ventila do obtočne črpalke so lahko dostopne iz prednje strani, kar omogoča zelo prijazno servisiranje.

Kompaktna priprava sanitarne vode

Kotli so na voljo v dveh izvedbah: izvedba „kombi“ s pretočno pripravo sanitarne vode in izvedba „single“ za pripravo sanitarne vode v eksternem bojlerju. Kotel je možno kombinirati z različnimi akumulacijskimi bojlerji iz Buderusove ponudbe v kateri je tudi stenski bojler H65 W, ki je tipsko narejen za vgradnjo k kotlu Logamax plus GB072.

Čisto, čisteje, DUOCLEAN MKT

Kadar gre za pitno vodo imata čistoča in higiena seveda najvišjo prioriteto. Zato so vsi deli bojlerjev Logalux, ki pridejo v stik z vodo, prevlečeni s termoglazuro DUOCLEAN MKT. Ta steklena prevleka trajno ščiti vse notranje dele bojlerjev pred korozijo in nalaganjem vodnega kamna. Vsi naši bojlerji ustrezajo zahtevam predpisov o pitni vodi in so primerni za vse kakovosti pitne vode. In še dobra novica: bojler se da hitro in temeljito očistiti.

NAROČILO NA SERVIS

Želite, da vam opravimo servis ogrevalne naprave?

Izpolnite kontaktno naročilnico in v kratkem vas bomo kontaktirali.

NAROČI SE ZDAJ

NAROČILO ZA VPIS V NAŠO BAZO STRANK

Želite prepustiti skrb za vašo ogrevalno napravo strokovnjaku?

Vpišite se v bazo strank in mi bomo poskrbeli, da vam bo vedno toplo.

VPIŠI SE ZDAJ

KONTAKTNI PODATKI

Telefon: 01 366 63 68

GSM: 041 640 864

Fax: 01 428 98 67

GSM: 041 640 864

E-mail: servis@krstinc.si

01/366-63-68

041/640 864

01/428 98 67

servis@krstinc.si

MNENJA DOSEDANJIH STRANK

“Ključ za uspeh je zadovoljna stranka.”

NASVETI STROKOVNJAKOV

“Prisluhnite strokovnemu mnenju.”

Če se še ogrevate s starim plinskim atmosferskim kotlom, je čas za razmislek o nakupu novega kondenzacijskega plinskega kotla, ki ga odlikujeta velik izkoristek in tiho delovanje. Sodobni sobni regulatorji pa poskrbijo, da je želena temperatura v prostoru kar se da enakomerna.

Tomaž

Večdesetletne izkušnje kažejo, da se izognete nepotrebnim urgentnim popravilom ogrevalne naprave, če se enkrat na leto odločite za njen redni pregled.

Nataša

Predlagam, da občasno preverite tlak vode v ogrevalnem sistemu in ga ob morebitnem prenizkem tlaku dopolnite z vodo. Tlak vode v sistemu centralnega ogrevanja stanovanjske hiše naj bi bil 1,5–1,8 bara. Če se po ceveh sliši šumenje, gre za zrak v sistemu ogrevanja, ki ga v več poskusih odzračite na radiatorjih.

Dejan

Če je vaša plinska naprava namenjena le ogrevanju in ne uporabljate plina v hiši ali stanovanju za druge namene, svetujem, da po končani kurilni sezoni zaprete plinsko pipo pred plinskim števcem. Če kuhate s plinom, zaprite plinsko pipo pred kotlom.

Gašper

Zima 2016/2017 je spet pokazala zobe in velikokrat se je zgodilo, da je bilo razlog izpada ogrevanja, kjer uporabljate kurilno olje, izločanje parafina zaradi nizkih temperatur. Predlagam, da zaščitite cisterno, sesalni priključek na cisterni in oljevod pred mrazom oz. dovolj zgodaj dodate aditiv med kurilno olje v cisterni.

Rok

NAROČILO NA SERVIS
NAROČILO ZA VPIS V BAZO

Kako pogosto vzdržujete ogrevalno napravo?

POTRDI
REZULTATI

letno

55%

na dve leti

28%

več kot dve leti

15%

ne vzdržujem, kličem ob okvari

5%

Napišite svoje mnenje.

Vsako mnenje šteje.

ODDAJ MNENJE

naročilo za vpis v bazo

Baza, kot jo imenujemo, že ta hip vključuje številne naše stranke in z njimi celoten sklop visoko priporočljivih rednih vzdrževanj opreme, ki smo jih v podjetju Krštinc za njih nameščali v različne objekte.

Redno vzdrževanje opreme pa bo tudi vam zagotovilo nemoteno delovanje z maksimalnim izkoristkom kapacitet, manj oziroma nič nevšečnosti, ki se nam rade pripetijo ob najbolj neprimernem času, kot so konci tedna, prazniki ali pa ob nezavidljivih vremenskih razmerah z nizkimi temperaturami.

Redni pregledi pa na drugi strani prinašajo številne prednosti:

  • odpravo morebitnih težav,
  • urejenost naprave,
  • manj prostora za morebitne napake v delovanju in
  • navsezadnje zmanjšanje možnosti nepotrebnih stroškov.

Zato smo šli korak dlje! Prijavite se še danes v našo bazo rednega vzdrževanja naprave.

Poleg vsakoletnih pregledov bomo svojim strankam, vpisanim v bazo rednih letnih pregledov in vzdrževanj, dodatno omogočili tudi najbolj urgentna popravila – vsak dan v tednu!

Tu smo za vas - vedno!

Naročam enkrat letno pregled naprave

Oddaj naročilo

Pošljite sporočilo

Za kakoršnekoli informacije smo vam na voljo preko spodnjega obrazca ali naslednjih telefonskih številk:

Stacionarni telefon: 01 366 63 68
Mobilni telefon: 041 640 864

Polja označena z * je potrebno nujno izpolniti!

pošlji sporočilo